Creativeest

Interactive Corner la Creative Est

14

Oct 2016

O serie de instalații interactive care mixează noile tehnologii cu muzica și arta vor fi expuse la Market-ul Creative Est pentru a pune în mișcare imaginația și ingeniozitatea curioșilor.

postare-telekom

 

LABIRINT SONOR – creat de Laborazon Maker Space

cu sprijinul TELEKOM

Concept: Alina Floroi, Programare: Ciprian Branea. Labirintul are pereți din sunete. Un utilizator experimentează pereții invizibili prin mișcare, încercând să se deplaseze pe niște coridoare pe care trebuie să și le imagineze. Nu este nici măcar necesar să țină ochii închiși. Pe măsură ce pipăie pereții, utilizatorul generează sunete și își dă seama unde e perete și unde e culoar. Astfel creează o coregrafie și în același timp o muzică. De fiecare dată când atinge un perete, se aude un sunet, care are o coloratură diferită în funcție de distanța față de marginile exterioare. Nu există un scop anume ca la jocuri, ci doar experiența în sine de a descoperi modelul labirintului.

Veggies – creat de Laborazon Maker Space

cu sprijinul TELEKOM

Programat de: Sergiu Neagu

Laborazon a pus la cale o modalitate didactică de a învăţa despre conductivitatea electrică şi despre programare. Prin instalaţia Veggies, vezi că legumele creează împreună cu utilizatorul un circuit electric care se închide când se atinge o legumă. Fiecare legumă (input) este programată să scoată un sunet (output). Instalaţie bazată pe placa Makey Makey, cu firele la vedere.

Scratch workshop cu DJ Undoo

cu sprijinul TELEKOM

thedj.ro propune un pic de școală în industria entertainmentului și vieții de noapte. Cu un istoric de peste trei ani cu Artskulîn coachingul de DJs, DJ Undoo face două zile de free workshop în intervalul 16-20, sâmbătă și duminică, la Creative Est.  Dacă vrei să lucrezi mai îndeaproape cu profesorul de Scratch într-una din cele două zile, scrie-ne un mail pe paginathedj.ro. 10 locuri/sesiune

Leave a reply